Türkiye'nin yeni sloganı

03 Şubat 2016

Türkiye'nin yeni sloganı, "Turkey Discover the potential” oldu.
Termodizayn ailesi olarak bu logo ve sloganı ürünlerimizin üzerinde görmekten gurur duyarız.
"Bu bir marka değildir, marka olan Türkiye'nin kendisidir. ‘Turkey Discover the potential' tüm dünyaya yapılmış bir tekliftir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 
"Bugünden itibaren bu logo tüm dünyaya yayılacak ve tüm dünya bu logoyu tanıyacak”

Türk sanayiini yurt dışında üst düzeyde temsil etmek ve ‘Türk Malı' algısını yükseltmek amacıyla Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) koordinasyonu ile başlatılan, yaklaşık bir buçuk yıldır süren 'Türkiye Markası' çalışmaları tamamlandı ve Türkiye'nin yeni logo ve sloganı tanıtıldı. İşadamlarından reklamcılara, tasarımcılardan sanatçılara ve akademisyenlere kadar yaklaşık 150 kişilik ekibin ortak görüş alışverişleri ile şekillenen ve kreatif yüzünün tasarladığı yeni slogan ve logo. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı lansman ile tanıtıldı. "Turkey Discover the potential” sloganı ve yeni logo, bugünden itibaren Türkiye'nin yurtdışındaki yeni yüzünü temsil edecek. Logo, tarihte Türklerin kilim, mimari, el sanatları gibi alanlarda kullandığı 8 ayrı motiften esinlenerek geliştirildi. 

"Bu tüm dünyaya yapılmış bir tekliftir”
Lansmanın açılışında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bir dağınıklık ve karmaşayı sona erdirmek için yola çıktıklarını belirterek, "Bugün, tüm paydaşları ile, Türkiye kendisini dünyaya tanıtmak noktasında yeni bir değer kazanıyor. Bugün, bir kez daha, hikayemizi dünyaya anlatmak için yeni bir atağa odaklanıyoruz” dedi. Türkiye'nin tüm ihraç mallarında ve tanıtım materyallerinde kullanacağı yeni logosunu tanıttıklarını vurgulayan Büyükekşi şöyle devam etti;

"TURKEY Discover the Potential…
Bu bir marka değildir. Marka olan Türkiye'nin kendisidir. TURKEY Discover the Potential bir tekliftir. TURKEY Discover the Potential'la tüm düny
aya bir teklif yapıyoruz. Gel, bu potansiyeli keşfet. Keşfet ve kendine değer kat. Keşfet ve kendini tamamla. Keşfet ki kendini keşfetmiş ol. Keşfet ve zenginleş. Keşfet ki hepimiz kazanalım Keşfet ki insan medeniyeti zenginleşsin. Keşfet ki hep birlikte mutlu olalım”

"Bu logo ve slogan bugünden itibaren tüm dünyaya yayılacak”
Lansmanın onur konuğu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise taslaklarını önceden gördüğü ve son hali verilen logo ve sloganın hayırlı olmasını temenni etti. "Slogan Türkçeye çevrilirken ‘gücünü keşfet' olarak çevrilmeli diye konuşan Erdoğan, "Bugünden itibaren bu logo tüm dünyaya yayılacak ve tüm dünya bu logoyu tanıyacak. Türkiye'de üretilen tüm ürünlerin üzerinde bu logo bulunacak. Dünyaca tanınan markalarımız bu logoyu kullanacak. Türkiye gücüne güç, itibarına itibar ve güvenine güven katacak”

Nasıl Yardımcı Olabilirim?
1
Teklif İstiyorum Teklif İstiyorum