Balık Severlere Müjde...

31 Ağustos 2018
15 Nisan tarihinde başlayan denizlerdeki av yasağının, 1 Eylül’de kalkmasıyla ’vira bismillah’ diyerek tekneleriyle denize açılan balıkçılarımıza sezonun hepimiz için hayırlı olmasını dileyerek rast gele diyoruz.
Sağlığımız için büyük önemi bulunan balığın, yakalandıktan sofralarımıza gelene kadar sağlıklı şekilde muhafaza edilmesi için buz kullanımı çok büyük önem taşımaktadır. Balığın muhafazası için buz kullanımının bazı avantajları aşağıdaki gibi sıralanabilir;
-    Buzun erimesi sonucu oluşan su balık yüzeyinde bulunan bakteri ve kontaminantların yıkanmasını sağlar.
-    Buzun erimesi sonucu oluşan buzsu karışımı balık yüzeyini sararak balık etinin dehidrasyonunu önler ve parlaklığının korunmasına yardımcı olur.
-    Deniz suyu veya içilebilir tatlı sudan yapılan buzlar toksik değildir.
-    Buz - su karışımı etkili bir soğutma sağlamakta, ısı iletimini artırmaktadır
-    Buz bir yerden başka bir yere taşınabildiği için uygun bir soğutucudur.
-    Buz eridiğinde sıcaklığı 0 C olmaktadır. Bu sıcaklık balık etinin donmadan saklanması için gerekli olan ideal sıcaklıktır ve buzla muhafaza ile otomatik olarak sağlanabilmektedir.
-    Diğer soğutucu maddelerle kıyaslandığında buz daha ekonomik bir soğutucudur.
Balık buzlamada kullanılan buz çeşitleri, “yaprak buz”, “jel buz”, “blok buz”, “plaka buz”, “kırık buz”, “tüp buz” olarak sıralanabilir.
Balık teknelerinde yakalanan balığın muhafazası için kullanılan bir diğer yöntem ise “deniz suyu soğutma sistemi” ile elde edilen “anında soğuk su” dur.
Nasıl Yardımcı Olabilirim?
1
Teklif İstiyorum Teklif İstiyorum