Soğutma Sistemlerinde Refcomp Kompresör Kalitesinden Memnunuz

16 Aralık 2015

Termodizayn olarak, tüm soğutma sistemlerinde Mümessili Yüksel Teknik olan Refcomp Marka soğutma kompresörlerini uzun süredir kullanmaktayız. 
Yarı Hermetik Pistonlu HBP ve LBP , Çift Kademe tip Kompresörlerin kalitesinden ve verimliliğinden çok memnunuz. 

KOMPRESÖRLER
Soğutucu akışkanın çevrim boyunca dolaştırılarak soğuk kaynaktan sıcak kaynağa ısı iletilmesi kompresörler yardımıyla meydana gelir.Yani kompresörler, soğutma devrelerinde buharlaştırıcıda bulunan alçak basınçta buhar halindeki soğutucu akışkanı emerek daha yüksek basınçta olan yoğuşturucuya gönderen makinelerdir.

Soğutma kompresörlerini aşağıdaki şekilde sınıflandırmak mümkündür.
1 . Pistonlu Kompresörler
2 . Rotorlu (Dönel) Kompresörler
3. Vidalı (Helisel) Kompresörler
4. Scroll kompresörler
5. Santrifüj (Turbo) Kompresörler( günümüzde pek kullanılmamaktadırlar)

Pistonlu Kompresörler Bir silindir içerisinde gidip gelme hareketi yapan bir pistonla sıkıştırma işlemini yapan bu tip kompresörlerde tahrik motorunun dönme hareketi bir krank-biyel sistemi ile doğrusal harekete çevrilir. Bu tip kompresörlerde, buhar halindeki soğutucu akışkanı çekmek için silindir içerisindeki pistonun aşağı doğru hareketiyle birlikte emiş vanaları açılır. Buhar halindeki soğutucu akışkan pistonun yukarı doğru hareketiyle sıkıştırılır ve silindir içerisindeki basınç, yoğuşma basıncının biraz üzerine çıktığında akışkan dışarı atlır. Bugünkü pistonlu soğutma kompresörleri genellikle tek etkili, yüksek devirli ve çok sayıda silindirli makineler olup açık tip veya hermetik, yarı hermetik tip motor-kompresör şeklinde (Amonyak hariç) dizayn ve imal edilmektedirler. Açık tıp demekle ya kayış tahrikli yada bir kavramyla doğrudan bağlantılı bir dış motor tarafından tahrik edilen kompresörü kastedilmektedir. Hermetik tip kompresörler, motorla kompresörün aynı muhafazada bulunduğu sızdırmazlıklı (hermetik) kompresördür. Bu tip kompresörlerde, hermetik motorlardaki ana sargılar tek başına bir döndürme momenti sağlayamazlar. Bunu sağlamak için motor içinde ayrıca yardımcı sargılar mevcuttur. Ana sargı ile yardımcı salgının manyetik bir döndürme alanı meydana getirmeleri neticesinde, motor ilk hareketini gerçekleştirir. Motorun harekete geçebilmesi için her iki sargıya da akım verilir. Motor normal devrine ulaşınca, yardımcı sargıdaki akım kesilir motor ana sargıdaki akımla dönmesine devam eder. Uygulama alanları pencere ve split klimalar, ev tipi bu dolapları vb. Yarı hermetik kompresörlerde, kompresör ve motor kapalı durumda olup, motorun arızalanması durumunda, kompresör kısmına ulaşmadan motor sökülüp, tamir edilip, tekrar yerine takılabilmektedir.

Nasıl Yardımcı Olabilirim?
1
Teklif İstiyorum Teklif İstiyorum