Termodizayn İklimlendirme Sektöründe İhracatta ilk 200 Firma Arasına Girdi.

30 Mayıs 2019

İklimlendirme Sektörü İhracatçısı başarısını kutladı


Termodizayn İklimlendirme Sektöründe İhracatta ilk 200 Firma Arasına Girdi. Bundan sonraki yıllarda da bu başarıyı arttırarak sürdürmeye kararlıyız.
Global pazarda karışıklıkların olmasına rağmen her geçen yıl ihracat katsayımızı arttırmaya ve devletimize katkı sağlamaya devam ediyoruz.
İSİB web sitesinde konu ile ilgili makaleden bir bölüm aşağıdaki gibidir.

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 2018 yılında başarı gösteren ihracatçılarını ödüllendirdi. Ödül töreni Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, TİM Başkan Vekilleri Zeki Poyraz, İbrahim Pektaş ve çok sayıda iklimlendirme sanayicisinin katılımı ile gerçekleşti. Törende 17 kategoride ihracat başarısı gösteren firmalara ödülleri verildi.

TİM Başkanı Gülle törende yaptığı konuşmada ülke ekonomisinin temelinde ihracat olduğunu söyleyerek 2019 yılını ihracatta sürdürülebilirlik ve yenilik yılı ilan ettiklerini ifade etti. TİM’in bu çerçevede de çalışmalarını geliştireceğini söyleyen Gülle, “Dünya konjonktürünün izin verdiği sürece elimizden geldiği kadar pek çok ülkeye gitme hedefimiz var. Memnuniyetle belirtmem gereken bir şey var ki geçen yıl yüzde 2.6 gerçekleşen büyüme rakamı içerisinde son çeyrekte büyüme rakamına katkımız yüzde 9.7, ciro bazında da yüzde 4.2’lik bir katkı sağladık. Türkiye ekonomisinin büyüme potansiyelini dikkate aldığımızda arzu ettiğimiz seviyelerde olmasak da ihracatçılar olarak verdiğimiz bu katkı hem ülkemize güvenimizin hem de işimize olan inancımızın da bir göstergesi oldu. Yıllardan beri ihracat yapıyoruz. Hayatımın hiçbir döneminde 2018 yılının 8. Ve 9. Aylarında yaşadığımız kur saldırıları ile Türkiye ekonomisine yapılan saldırılar sonrasında ihracatın öneminin ne kadar vazgeçilmez olduğunu görmemiştik. Bunun bir milat olduğu kanaatindeyim. Hepimiz bunu sonuna kadar hissettik. Bizler yeni bir yönetimiz. Birtakım hedefler koymuştuk, açıkçası o kadar zorlu bir dönem içinde sorunlarla karşılaştık ki, Allah herkesin yardımcısı olsun diye bana duada bulunulurken, Türk ihracatçısı rekorlar kırarak cumhuriyet tarihinin en yüksek başarılarını gösterdi. Sizlerin gayreti destekleri ve üretimi ile 168 milyar dolarlık bir ihracat yaptık. Türkiye’nin ihracatı bundan daha fazla. Serbest bölgelerden yapılan ihracatın yazılmasını söyledik, hesaplama sistemini değiştirdik. Yaklaşık 10 milyar dolara yakın ihracat ilavesi gerçekleşti. Yolcularla birlikte yapılan ihracatlar da hesaplamalara katıldı ve 5 milyar dolara yakın bir ihracat var. Yani 200 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaştık” dedi.

Türkiye’de geçmiş 10 yıla göre pek çok şeyin değiştiğini ve değişimin sürekli hale geldiğini belirten Gülle, “ Artık kağıtsız ihracat nisan ayı sonunda başlayacak. Dün sorun olarak konuştuğumuz pek çok şey artık bugün sorun değil. Geldiğimiz noktada her gün başka başka sorunlarla karşı karşıyayız. Daha önce hiç karşılaşmadığımız ve artık çözmek zorunda olduğumuz çok daha farklı, gelişmiş, inovasyonun tasarımın, dijital dönüşümün, yapay zekayla kullandığımız pek çok ürünün hayatımıza girdiği bir dönem oluyor. O açıdan gelişimi ve değişimi sürekli takip etmemiz gerekiyor” dedi.

İklimlendirme sektörünün büyümeye ve gelişmeye son derece açık bir sektör olduğunu vurgulayan Gülle, sektörün Dünya pazarından aldığı ihracat payının daha ötesindeki bir rakamı elde etmek için daha fazla çalışacaklarının altını çizdi. Gülle, “ Bu açıdan Türkiye Tanıtım Grubu’nda başkanlarımız projelerini sundu, biz de bu projeleri destekledik, onayladık. Yeter ki sektörün önü açılsın, özellikle Afrika’da bu Pazar açılımlarında her türlü desteği sağladık. Daha fazlasını üretmeli, tasarlamalı ve geliştirmeliyiz. Bizim ileriye gitmek için kullanacak başka bir yolumuz ve argümanımız yok. O açıdan artık biliyoruz ki bundan sonraki süreçte 2019’da Türkiye’nin ana modelinin üretim olduğu bir dönem olacak. Önümüzdeki fırsatları daha iyi değerlendireceğiz. Yerel Seçim sonrasındaki dönemde yeni fikirler, yeni projeler yapacağız hep birlikte ve seçimden sonraki seçimsiz dönemi çok daha avantajlı hale getirmemiz gerekiyor. Buna ihtiyacımız var. Sizden gelecek her türlü öneriye açığız” diyerek sözlerine son verdi.

Nasıl Yardımcı Olabilirim?
1
Teklif İstiyorum Teklif İstiyorum